BDS: SodaStream in de problemen, Leviev zegt te stoppen met bouwen in bezet gebied

Het gaat niet goed met SodaStream, het ”bubble water” bedrijf met vestigingen binnen Israel en in bezet gebied, meldt Haaretz. De aandelen die een tijd geleden nog 72 dollar deden op de beurs in New York, staan nu op $22.39. Ongeveer $469 miljoen aan kapitaal is verdampt.
Het bedrijf heeft nogal wat tegenslagen te verwerken gehad. SodaStream, dat zo opschepte over hoe goed het zorgde voor zijn Palestijnse werknemers die werkten in de fabriek in de nederzetting Maaleh Adumim, heeft vorige maand 60 van hen ontslagen. Ze hadden, o foei, deelgenomen aan een staking tegen de slechte kwaliteit van het voedsel dat SodaStream hen voorzette in gedurende Ramadan. Dat schoot het bedrijf in het verkeerde keelgat.

Een tweede tegenvaller was dat Efi Eshel, de directeur van SodaStream Israel opstapte. En een derde dat ”Soros Fund Management”, het fonds dat de bezittingen van de miljardair George Soros beheert, zijn investeringen in SodaStream terugtrok.
Naar mag worden aangenomen was de terugtrekking van het Soros Fund ingegeven door de acties van de beweging voor BDS (Boycot, Divestment and Sanctions)… (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist