BBB toch? Of hoe onze politici zelf aan de migrantenstroom debet zijn

Het is op dit moment in de Westerse politiek alom schreeuwen tot aan de hemelen toe dat er honderden migranten in overbeladen sloepjes richting Fort Europa de Middellandse zee dagelijks proberen te oversteken. Zie de menselijke Tsunami! Er komen steeds meer, hoor!

Manipulatieve ultrarechtse politici, de angstzaaiers, proberen ondertussen de maatschappelijke opinie bewust te misleiden door te roepen dat deze buitenlandse vluchtelingen op genocide uit zouden zijn. Of dat ze bijvoorbeeld bij de bende van Holleeder zouden horen – wat weer uit een inmiddels verdwenen notitie van dubbelagent Teeven zou moeten komen.

Om dergelijke magistrale onzin te beweren heb je zeker geen gezond verstand nodig. De ziekelijke, ultrarechtse, paranoïde waanzin die onze maatschappij ingenomen heeft, gaat zo ver dat sommige lieden de tragische beelden van dode lichamen in het water als screensaver bewaren om op ziekelijk geperverteerde wijze om te kunnen juichen. Waarschijnlijk zijn deze lieden de erfgenamen van de mensen die een paar decennia geleden de concentratiekampen voor exterminatie van Joden, Slaven en Roma toen nog toejuichten. Alsof de NSB nooit is opgeheven. De geschiedenis herhaalt zich weer.

De uiting van dit massaal gebrek aan menselijk inlevingsvermogen en gebrek aan empathie is uiterst stuitend en ziekelijk. Vooral in combinatie met het totale gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef van onze politici.

De grote menselijke vluchtelingenstromen over de Middellandse Zee kwamen pas op gang nadat onze politici een aantal landen in het Midden-Oosten en Afrika hebben gebombardeerd om er profijt van te kunnen trekken. Normaal functionerende landen als bijvoorbeeld Irak en Libië werden toen plat gebombardeerd, alle financiële en economische structuren aldaar als gevolg van de oorlogsvoering werden vernietigd. Het dagelijkse leven van miljoenen mensen werd genadeloos volledig en voorgoed door onze oorlogen kapot geslagen. Het eindresultaat is dat deze landen nu in een enorme oproer en chaos zijn geraakt die deze vluchtelingenstroom op gang heeft gebracht, waarbij de Westerse politici die deze toestand hebben veroorzaakt blijven doen alsof hun neus bloedt.

Nog een saillant detail is dat als gevolg van het vernietigen van de bestaande regeringen in het Midden Oosten er een lege ruimte is ontstaan waarbij Westerse diensten ISIS hebben kunnen creëren en bewapenen. Het beeld is kompleet geworden.

Nu moeten de laatste puntjes op het “i” geplaatst worden – dat de vluchtelingen die door de Middellandse Zee eraan proberen te ontvluchten zelf aan de ontstane situatie schuldig zijn. Zo zijn we alom bekend – vooral het schuld bij iemand anders leggen, toch?