Baudetvriendje Milo stuurt nazigroet aan joodse journaliste

Milo Yiannopoulos,  voormalig Breitbartredacteur en goed bevriend met Thierry Baudet, heeft afgelopen zaterdag (voor de zoveelste keer) zijn ware aard laten zien door een joodse journaliste op Instagram en Facebook te trollen met een nazislogan.

Yiannopoulos claimde dat hij $14.88 had gestuurd naar Talia Lavin, die net daarvoor ontslag had genomen bij de New Yorker. De ’14’ staat voor de ’14 words’: “We must secure the existence of our people and a future for white children”, een slogan die veel gehanteerd wordt door racisten. De ’88’ staat voor ‘Heil Hitler’ (de H is de achtste letter van het alfabet), wat we – neem ik aan – niet hoeven uit te leggen.

Lavin stapte op bij de New Yorker nadat ze ten onrechte had getweet dat een medewerker van ICE, de in opspraak geraakte Amerikaanse immigratiepolitie, een nazitatoeage zou dragen. Dat bleek een onterechte beschuldiging te zijn. Lavin bood haar excuses aan en nam ontslag bij de New Yorker. Uiteraard werd ze vervolgens een populair doelwit voor extreemrechtse haatzaaiers en trollen, waaronder dus Milo.

Lavin vroeg mensen haar een kleine donatie te sturen en Yiannopoulos reageerde op de van hem bekende wijze.

Instagram post by Milo Yiannopoulos showing he sent a Jewish journalist $14.88 via PayPal

Het is niet de eerste keer dat Milo zijn ware aard toont, eerder werd hij al eens gefilmd tijdens een feestje waarbij de aanwezigen de nazigroet brachten:

Uiteraard laten we ons de gelegenheid niet ontgaan er nog eens uitgebreid op te wijzen wie de Nederlandse vriendjes van Milo zijn: