Baudet de redder van de wereld

Althans, volgens hemzelf, hij wil alles weer heel maken dat kapot is. Dat hij meer kapot maakt met zijn gezwam dan heelt, is voor mij een feit. Het gezwatel van deze pseudo-intellectueel is geen muziek in mijn oren. Het klinkt vals.

In dit stuk van Casper Thomas in de Groene Amsterdammer, wordt goed uitgelegd wat Baudet doet en wat de gevolgen kunnen zijn. Dat als we in Nederland niet het democratische stelsel hadden, wat we hebben, met de vele partijen, we gewoon de VS met Trump, India met Narendra Modi, Turkije met Recep Tayyip Erdoğan, Brazilië met Jair Bolsonaro en Hongarije met Viktor Orbán achterna zouden kunnen gaan.

Illiberalen ter wereld verenigt u, o nee daar hebben illiberalen niets mee. Die willen heersen en bepalen. Niks vrijheid, alle vrijheid inperken, kritiek is gevaarlijk. Zie het meldpunt voor linkse indoctrinatie op scholen, hoe verzin je het! Wetenschappers die een kritische noot plaatsen, direct ontslaan! Niemand mag meer zelf denken, denken wordt door Baudet en zijn handlangers gedaan, voor u. Net als toen.

Noot: Illiberaal – niet ruim van opvatting, niet vrijzinnig. En om in de tijdsgeest van de fantast Baudet te blijven, althans in zijn samengeraapte tijdsgeest: Spelling van 1858 – onedel, laag, onvrijzinnig. Illiberaliteit, onedelmoedigheid, laagheid. Die van 1858 vind ik helemaal passend.