Bannon de barbaar

Hij is weg uit het centrum van de macht, uit het centrum van Trumps regering: Steve Bannon. Chief strategist Bannon is niet Trumps hart – dat zal opgewonden doorkloppen – maar wel zijn ziel. De hele hatseflats van ‘wit, nationalistisch, eigen volk eerst’, het komt uit Bannons koker.

Trump gaat het om de mannetjesputterij: belangrijk zijn, het middelpunt zijn, altijd de beste zijn.

Bannon is van een ander slag: hij is ideoloog, de ideoloog van de identitaire beweging, de ideoloog van de westerse suprematie, de ideoloog van het conservatisme pur sang. Hij is de slang op de achtergrond, de kronkelaar, de spuger, de lekker, de uitdager, de uitdrager, de mannetjesmaker, de konkelaar.

Hij heeft aan de macht geroken, hij weet nu hoe het werkt.

Hij gaat terug naar Breitbart, de neoconservatieve site, de bakermat van het nepnieuws, de geboortegrond van de neoconservatieve Amerikaanse beweging die religieuze onderwerping als ondertoon heeft. Daar zal hij de strijd tegen alle vooruitgang (vrijheid, gelijkheid, broederschap) voortzetten.

Bannons ideologie: de mens is aan goddelijke wetten onderhevig, de mens dient te worden bemeesterd, de mens moet worden bestuurd in naam van de aloude traditie. De witte mens is de meester, de christelijke mens is de uitverkorene, alle andere mensen doen er niet toe.

In het ‘interview’ (matig geschreven, niet helemaal duidelijk wat hij nu echt gezegd heeft) dat hij gaf aan The Weekly Standard, een neoconservatief blad, laat hij weten dat de strijd nog niet gestreden is, hij gaat terug naar Breitbart, de strijd gaat door.

Grappig toch, dat gebruik van linksradicale retoriek in rechtse kringen…
A luta continua, a victória é certa…

The weekly Standard:
Bannon believes that Trump, with the help of Stephen K. Bannon, has already effected a lasting realignment of American politics.

As for himself, Bannon says the fight is just beginning.

“I feel jacked up,” he says. “Now I’m free. I’ve got my hands back on my weapons. Someone said, ‘it’s Bannon the Barbarian.’ I am definitely going to crush the opposition. There’s no doubt. I built a f***ing machine at Breitbart. And now I’m about to go back, knowing what I know, and we’re about to rev that machine up. And rev it up we will do.”

Juist ja. En wij zullen zand in die machine stoppen.

Knarsen zal het.

En de helse machine zal stokken, stoppen, rotten.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.