AZC Geldermalsen: slag gewonnen, oorlog verloren

Gisteren berichtten we nog dat een aantal van de fascistische relschoppers bij de raadsvergadering in Geldermalsen over de komst van een AZC terecht veroordeeld zijn tot gevangenisstraffen. Maar vandaag moeten we lezen dat de gemeente Geldermalsen besloten heeft dat er helemaal geen AZC kan komen in Geldermalsen, ook geen kleinschalig AZC. Men heeft dus gebogen voor geweld, en het fascistisch wildersverzet laten zien hoe ze hun wil kunnen doordrukken:

De gemeente zegt de afgelopen maanden met bewoners te hebben gesproken over de komst van een azc. “Op basis van al deze meningen, en de veel verwoorde zorgen over de politieke situaties, is de overgrote meerderheid van de gemeenteraad van Geldermalsen van mening dat er geen draagvlak is voor grootschalige opvang. Een azc in onze gemeente, ook in kleinere vorm, is voor ons geen optie.” (nu.nl)

Nou, dat is dan makkelijk  voortaan hè? Maar goed, dit probleem is deels al ‘opgelost’ door potentiële vluchtelingen gewoon in Turkije te laten verkommeren of in de Midellandse Zee laten verdrinken, nietwaar?