Asscher komt weer met briljant plan voor werkzoekenden

luchtfietsen (1)Het kabinet neemt extra maatregelen tegen de werkloosheid. Minister Asscher trekt daarvoor 150 miljoen euro uit. Het geld is overgebleven uit de sectorplannen die mensen in bepaalde bedrijfstakken aan een baan moesten helpen.

Een van de maatregelen is dat uitkeringsinstantie UWV werklozen eerder persoonlijke begeleiding gaat aanbieden. Volgens Asscher hebben veel werklozen behalve aan geautomatiseerde systemen ook behoefte aan persoonlijk contact. “We zijn doorgeschoten in digitale begeleiding.” (NOS)

*zucht* Er zijn officieel 600.000 werkzoekenden, niet meegerekend mensen die willen werken en het maar op hebben gegeven. Of mensen die worstelen en net niet ondergaan als eenmansbedrijfje. En tadaaaa!!!! er zijn ca 100.000 betaalde banen beschikbaar. Elke blinde ziet toch dat dat niet past!

Het mooie van deze luchtfietserij is wel weer dat er misschien mensen een betaalde baan krijgen bij het UWV als er meer poppetjes nodig zijn. Het nadeel is dat deze poppetjes de kans krijgen om dictatortje te spelen over mensen die nergens heen kunnen.

Maar deze domme liberale regering wil maar niet snappen dat in tijden van crisis je moet investeren als overheid, niet bezuinigen. Regel 1 van de economie, maar ja, weten die langdurige geschiedenisstudenten veel in Den Haag.

Als overheid moet je de economische machine weer opstoken, investeren is het smeermiddel van een vastgelopen economie. Ze kunnen beter wat meer geld investeren in projecten die werkgelegenheid opleveren, dan in allerlei onzin projecten die geld kosten. Zoals al die projecten bij het UWV om mensen aan het werk te krijgen; 600.000 zoekenden, 100.000 betaalde banen beschikbaar. Hoeveel cursussen je daar voor geeft, maakt niet uit, het gaat niet passen.

Een andere oplossing is dat ze Tweede Kamerleden en de regering en al het hogere overheidspersoneel eens een loonsverlaging kunnen geven, gewoon een normaal salaris voor die poppenkast die ze daar in Den Haag opvoeren. Zou zo maar een berg geld opleveren, schat ik zo in, zonder een echte berekening te maken.