Ashkenazische opperrabbijn van Israel pleit voor herbouw van de tempel

De ashkenazische opperrabbijn van Israel, David Lau, heeft zich in het koor gevoegd van degenen die pleiten voor herbouw van de tempel op de ”Tempelberg”, het gebied waar nu de al-Aqsa moskee en de Rotskoepelmoskee staan en dat door moslims Haram al-Sharif (het Verheven Heiligdom) wordt genoemd. Volgens Lau hoeven de moslim heiligdommen niet te worden afgebroken. Er is genoeg ruimte voor ”Joden, christenen en moslims, voor iedereen”, zei hij dinsdag voor het radiokanaal van de Knesset (het parlement), zo meldt The Times of Israel.

“Ik kan niet precies vertellen wat er in de tempel was, maar als je ziet wat de profeten, de geschriften en de uitspraken van de wijzen zeggen, dan begrijp je dat iedereen die er heen ging vol vreugde, inspiratie, emotie en voldoening terugkwam. Daarom verlang ik naar die dagen,”aldus de rabbijn.
Lau, één van de twee opperrabbijnen van Israel (de andere is de Sefardische, de opperrabbijn van de ”oosterse” Joden) is zeker niet de enige die dit soort dingen zegt.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist