Ard van der Steur gáát ervoor

Hoewel ook het CDA, D66, ChristenUnie en de SGP kritisch zijn op het optreden van de VVD-bewindsman, denken zij dat het wegsturen van Van der Steur de problemen niet oplost. Buma (CDA): “Er kan niet worden vastgesteld of het optreden van de Nederlandse diensten de oorzaak van de aanslagen is.”(nu.nl)

Het aanblijven van Van der Steur lijkt een deel van de oppositie dus een betere optie. Nee inderdaad, Ard van der Steur gaat het nu echt he-le-maal anders doen. Overal bovenop zitten, assertief zijn, navraag doen, Belgen opbellen en zo. Dat je zeg maar het idee hebt dat er eens een miníster leiding geeft aan dat mega VVD-departement van Veiligheid en Justitie, in plaats van een vergeetachtige schildpad of een dronken borrelnoot

Opvallend is dat de mening van de PvdA hier helemaal genegeerd wordt. Ik heb het debat met een half oor gevolgd, en Samsom was ergens blij over. Dat Van der Steur toegaf dat er althans íets was fout gegaan geloof ik. Ik moet zeggen dat de PvdA meesterlijk de aandacht weet te ontwijken als er weer eens een VVD-bewindspersoon plat op zijn bek gaat, terwijl ze met geen mogelijkheid het kabinet kunnen laten vallen. Heeft ook met journalisten te maken natuurlijk. Die zouden zo’n Samsom genadeloos aan moeten pakken, maar dat doen ze niet want dan krijgen ze geen nieuwtjes meer toegespeeld.

Maar nee, Ard van der Steur gaat de rit dus vol vertrouwen helemaal afmaken. Althans totdat de commissie Oosting met een verslag komt over wie nu ook alweer precies dat onderzoek naar Het Bonnetje van de Teevendeal had stop gezet.

Op tijd de was doen, want dat wordt weer een kleverige bilnaad, Ard.