Anuna de Wever belaagd op festival

Op Glastonbury is het ongeveer vanzelfsprekend dat er ruimte is voor aandacht voor Brandende Maatschappelijke Kwesties. “Clap for Climate” werd op Pukkelpop, Hasselt, niet overwegend welwillend ontvangen. Anuna de Wever werd uitgejouwd en daar bleef het niet bij:

Maar zelfs nadat de jongeren van het podium stapten, zorgde de aanwezigheid van de klimaatactiviste voor commotie. “We zijn daarna nog veel lastiggevallen door jongens met Vlaamse vlaggen.” Ook op de camping stopte het niet. “Ik heb er zelf doorheen geslapen, maar ’s nachts hebben jongens verschillende tenten opengedaan omdat ze dachten dat ik daar lag te slapen. Ze hebben onze partytent gescheurd en andere tenten kapot gemaakt. Daardoor is de security ook ter plekke gekomen. Dit is echt niet meer oké.”

Knack-journalist Jeroen de Preter kreeg hetzelfde verhaal te horen van zijn dochter, die in het groepje vriendinnen zat bij Anuna. “Jonge mannen hebben hen wakker gehouden met doodsbedreigingen”, schrijft hij op Twitter. Ook werden de jonge vrouwen bekogeld met flessen urine.

Het Nieuwsblad

“Vlaamse” Normen en Waarden.