Anti-sharia demonstratie in New York volledig overstemd door tegenbetoging

https://www.youtube.com/watch?v=I1zqOtqSAZA
Een anti-sharia demonstratie in New York is gisteren volledig overstemd door een antifascistische tegenbetoging. De anti-sharia demonstratie was georganiseerd door ACT for America, een extreemrechtse organisatie die zich zorgen maakt over de invoering van de sharia in de VS. Moslims maken 0,9% uit van de Amerikaanse bevolking, dus waar die zorgen vandaan komen is niet helemaal duidelijk.

Ook elders in het land had ACT for America demonstraties georganiseerd. In Seattle gingen betogers en tegenbetogers op de vuist, na elkaar eerst uitgebreid voor rotte vis te hebben uitgemaakt.

In New York bleef het geweld beperkt tot wat verbale uitwisselingen. Voor Frank Morgenthaler, één van de organisatoren van de demonstratie, was de druk blijkbaar iets te groot: hij kreeg een hartaanval en moest naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Morgenthaler is de vice-voorzitter van de Oath Keepers, een extreemrechtse militie. Weet je meteen in welke hoek we de organisatoren (en deelnemers) moeten zoeken.

Eric Josephson, een woordvoerder van de tegenbetogers, verklaarde tegenover de Daily News dat organisaties als ACT for America geen platform verdienen, omdat het potentiële massamoordenaars zijn. Josephon wees er ook op dat in Amerika nergens een beweging te bekennen is die de sharia in wil voeren: “This is to attempt to push back against Nazis and other extreme right wingers, who are apparently protesting against a movement to impose Sharia law in the U.S. This is obvious horse manure. There is no such movement”. 

Bron: Daily News