Anti-racist vervolgd voor benoemen racisme

Vanmorgen [11 september 2015] vond er een bijzonder interessante rechtszaak plaats in Den Haag waar helaas geen enkele aandacht voor is geweest in de media. Het Zoetermeerse SP-raadslid Lennard Feijen moest zich namelijk verantwoorden voor het feit dat hij collega-raadslid Hilbrand Nawijn op Twitter een racist had genoemd. Tijdens een raadsvergadering. Een politicus. Die wordt vervolgd vanwege zijn mening. En doodse stilte alom, want Feijen is een uitgesproken anti-racist en dus staan er geen hele volksstammen te brullen over de aantasting van de vrijheid van meningsuiting.

In het debat in de gemeenteraad had Nawijn na vragen van Feijen aangegeven een tegenstander te zijn van islamitische scholen, maar open te staan voor scholen op andere religieuze grondslagen. Feijen vond, terecht, dat Nawijn hiermee de complete islamitische geloofsgemeenschap discrimineerde en een racist was.

Een duidelijke zaak zou je zeggen. Maar Nawijn maakte zich ouderwets kwaad, en in plaats van Feijen een inhoudelijk weerwoord te bieden, zocht hij direct alle mogelijke publiciteit en deed aangifte.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Doorbraak