Anti-kapitalistische actie: zo kan het óók

Anarchisten van de Griekse groepering Rubicon hebben maandag grondig huis gehouden in het kantoor van HRADF in Athene. Dit uit wraak voor ‘de uitverkoop van het volkskapitaal’ door het privatiseringsfonds.
De actievoerders hadden vanochtend rond de klok van acht uur maar een paar minuten nodig om de inboedel van het Hellenic Republic Asset Development Fund (HRADF) op de zevende verdieping van een kantoorgebouw in het centrum van Athene kort en klein te slaan. Kopieermachines, computers, camera’s, ruiten, meubilair en verschillende documenten werden vernield, muren werden met rode verf besmeurd.

Het privatiseringsfonds moet de komende dertig jaar 50 miljard euro uit de verkoop of verpachting van overheidsbedrijven en onroerend goed zien te halen om de economische schuld terug te dringen. Actiegroep Rubicon betitelt dat in een verklaring als ‘uitverkoop van het volkskapitaal’. Op de verkooplijst van Taiped-Hradf staan onder meer delen van de havens in Piraeus en Thessaloniki, de spoorwegen, delen van het elektriciteitsbedrijf en veertien regionale luchthavens.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Dhjana