Amnesty International vraagt om wapenembargo tegen Israel wegens optreden in Gaza

De internationale mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft een oproep gedaan om een wereldwijd wapenembargo tegen Israel af te kondigen na de ”disproportionele” Israelische reactie op de demonstraties bij het grenshek in de Gazastrook.
“Vier weken lang heeft de wereld kunnen gadeslaan hoe Israelische scherpschutters en andere soldaten volledig bewapend vanachter het hek Palestijnse demonstranten hebben belaagd met scherpe munitie en traangas. Ondanks brede internationale veroordelingen heeft het Israelische leger zijn orders om ongewapende demonstranten neer te schieten niet gewijzigd,” stelt  Magdalena Mughrabi, regionaal onderdirecteur Midden-Oosten en Noord-Afrika van Amnesty International.
“De tijd voor symbolische verklaringen en veroordelingen is nu voorbij. De internationale gemeenschap moet nu concreet handelen en de leverantie van wapens en militaire uitrusting stopzetten. Als dat niet gebeurt zal dat een voedingsbodem blijven geven voor de ernstige schendingen van de mensenrechten van duizenden mannen, vrouwen en kinderen die lijden onder de wrede consequenties van Israels blokkade van Gaza. Deze mensen doen niets anders dan protesteren tegen hun ondraaglijke situatie en vragen om een terugkeer naar hun huizen en woonoorden in wat nu Israel is.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist