Amnesty: “Brieven helpen politieke gevangenen echt”

Gedurende december 2015 organiseert Amnesty International net als elk jaar een schrijfmarathon om het lot van enkele politieke gevangenen te verbeteren. Het lijkt een druppel op een hete plaat, maar meerdere successen tonen dat het wel degelijk loont.

“Wat zou jij ervan vinden als iemand je in de gevangenis zou opsluiten gewoon omdat je je gevoelens had geuit?”, zo vraagt een achtjarige Amerikaanse scholier aan koning Salman van Saoedi-Arabië om de gevangengezette blogger Raif Badawi geen stokslagen te geven.

Het was één van de miljoenen boodschappen voor Raif die tijdens de jaarlijkse schrijfactie Write for Rights in 2014 werden verstuurd. Brieven, e-mails, sms’en, faxen en tweets bevatten de boodschap van honderdduizenden mensen over de hele wereld die slachtoffers van mensenrechtenschendingen steunen en autoriteiten vragen om het goed te maken, aldus Amnesty International.

Ook dit jaar voeren zijn sympathisanten actie voor de slachtoffers van twaalf gevallen waarbij mensenrechten werden geschonden. Verschillende van deze gevallen illustreren hoe ver regeringen willen gaan om burgers het zwijgen op te leggen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be