‘Als men Israël niet aansprakelijk stelt zal de situatie in Gaza nooit verbeteren’

Een donorconferentie voor de herbouw van het door de Israelische aanval van juli en augustus verwoeste Gaza is eind vorige week van start gegaan in de Egyptische hoofdstad Cairo. Zo’n 30 landen nemen eraan deel en de  verwachtingen zijn eigenlijk niet heel hoog gespannen. De bedragen die worden gevraagd zijn
gigantisch en het is de vraag waar het geld vandaan moet komen in een tijd waarin de crisis in de wereldeconomie nog lang niet over is.
VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon, vraagt om een een bedrag van 1.6 miljard dollar (1.3 miljard euro). De VN-organisatie voor de Palestijnen, UNRWA heeft becijferd dat bedrag nodig te hebben. De Palestijnse regering gaat nog veel verder en heeft een document van 76 pagina’s voorbereid waarin om een bedrag van $4 miljard wordt gevraagd, waarvan het grootste deel zal moeten gaan naar de nieuwe huizen voor de ongeveer 100.000 mensen die door de inval dakloos zijn geworden.

In een verklaring zei de PA dat het bedrag in drie delen is opgedeeld: 414 miljoen is nodig voor onmiddellijke hulp (waaronder psychische bijstand), 1.8 miljard voor een herstelplan, en 2.4 miljard voor de herstructurerings- en rehabilitatieprojecten in de jaren 2015, 2016, en 2017.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist