Allahu Akbar roepen

Alle terreurverdachten van de PI in Vught die zaterdagavond ‘Allahu Akbar’ riepen tijdens de dodenherdenking die buiten de gevangenismuren plaatsvond, zijn in de isoleercel geplaatst. Hier blijven ze maximaal twee weken, meldt minister Sander Dekker van Rechtsbescherming aan deze krant. Het gaat om ongeveer acht gevangenen.

Dit is weer zo belachelijk, te belachelijk voor woorden. En men gaat er net zo goed in mee. Wat betekent Allahu Akbar? God is groot, betekent het. We herdenken de holocaust en dan zegt iemand: God is groot….

Hoe is dat een belediging? Als een gereformeerde jongen had gezegd: Jezus leeft! God is groot, was hij dan twee weken de isoleercel in geflikkerd?

Het is niet dat men zegt: HEIL HITLER, of iets dergelijks. Annabel Nanninga kan wel wegkomen met fantasieën over het verbranden van joden in ovens, dan is het ‘speelse gekkigheid, van een tof wijf’. Maar een Moslim kan niet zeggen : Allah is groot ?

Meten met twee maten. Dit bedoel ik nou, het gaat om macht, niet om recht. Thierry Baudet spreekt nazi’s toe, die de Hitlergroet doen, tijdens de IJzerwake, in België. Kan best, vindt de  massa. Interessante intellectueel, is wat men dan zegt… De jongens van Erkenbrand mogen hun verhaal doen, bij dat ‘een beetje rechtse’ pownews. Dat is niet beledigend, naar de nabestaande van de holocaust toe? Erkenbranders geven openlijk aan neonazi te zijn. Laat dat even bezinken. En deze ‘zoekende jongens’, mogen dan op de staatstelevisie hun verhaal doen. Húh….?

Gaat Baudet nu ook de holocaust herdenken? Húh? Annabel Nanninga, gaat nu bloemenkransen leggen?

De waanzin is compleet.

En wat doet men ? Deze acht jongens, die ‘Allah is groot’ riepen, twee weken in de isoleercel stoppen. Goed, wat gebeurt er dan ? De kans dat zij psychische problemen oplopen, is niet gering. Dit zijn vervolgens sowieso al Jihadisten, dus niet de meest frisse jongens. En dan gaat men hen dus psychisch breken, met isolatiemarteling, om hen vervolgens weer doodleuk vrij te laten, in de maatschappij. En dan straks verbaasd zijn, als er weer een aanslag is.

Ik sluit een verward en razend persoon op, twee weken, in de isoleercel. En dan laat ik hem weer vrij, in de maatschappij…..Nu mogen jullie hem weer, hij is vast hersteld, van onze isolatiemartelpraktijken……

Nederland is een gevaarlijk land aan het worden en dat meen ik serieus.