Algemene staking in Arabische steden en dorpen van Israel na sloop van 11 huizen in Galilea

Het Arabische gedeelte van Galilea in Noord Israel, de Arabische kusstteden en de dorpen en steden in de Negev zijn woensdag in staking die wordt nageleefd door het gehele openbare leven, inclusief scholen. Tot de staking is dinsdag opgeroepen door het ”Arabische Follow up Comité” na de sloop van 11 huizen in het Palestijnse stadje Qalansawe.
Tijdens een spoedvergadering waaraan werd deelgenomen door leden van de ”Gezamenlijke (Arabische) Lijst” in de Knesset, plaatselijke bestuurders en vakbondsbestuurders, verklaarde het comité dat de sloop een anti Arabische maatregel betrof, waarschijnlijk om een tegenwicht te vormen tegen het gedwongen vertrek van kolonisten uit de ”illegale outpost” Amona.
De sloop ging gepaard aan onlusten in het grote dorp (ruim 20.000 inwoners), toen tientallen inwoners probeerden de bulldozers tegen te houden. Volgens één inwoner waren er wel 20 bulldozers bij de sloop betrokken. Een grote politiemacht verspreidde de protesterende menigte. Sommigen noemden de sloopactie een ”ongekende barbaarse daad”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist