Alexander Pechtold van D66: wandelende metafoor van een moreel totaal failliet land

Het is bijna surrealistisch. In het zeventigste jaar na de hongerwinter gaat de regering eerst een hapje eten met iemand die (ongetwijfeld tijdens een hapje eten) een ‘prima deal’ heeft gesloten met een crimineel en – omdat het uitkwam en niet vanwege de deal zelf – moest aftreden. De rest van het weekend wordt dan besteed aan het ‘nadenken’ over de vraag of totaal wanhopige mensen door één van de rijkste landen ter wereld wel een stuk brood gegund mag worden. Als dat geen metafoor is voor het totaal ontbreken van enige moraal bij degenen die menen het in dit land het voor het zeggen te hebben, weet ik het ook niet meer. Eerder deze week lieten diezelfde regeerders en hun stadhouders elders in den lande totaal aan het einde van hun krachten zijnde vluchtelingen weg- en in elkaar meppen bij een plek waar voor ‘de positieve uitstraling’ een grasveldje moet komen en vervolgens nog een keer toen die mensen ergens anders neerstreken.

Aan de videobeelden te zien hebben de geüniformeerde PVV-nazi’s die voor een appel en ei blijkbaar bereid zijn voor hun moreel door en door gecorrumpeerde baasjes het meest smerige en mensonterende werk op te knappen zich met inzet van hun taak gekweten. In de media die – zoals iemand het zo treffend omschreef – niets anders doen dan het vieze bruine poepgaatje van de regering schoonlikken werden intussen vluchtelingen en mensen die gedreven door moreel besef vluchtelingen helpen ook deze week volop geframed als zijnde misdadigers en zelfs moordenaars.
De tokkies van dit land waar de toekomstige concentratiekampbewakers uit gerecruteerd zullen worden, opgehitst door diezelfde media en de regering, konden hun geluk niet op toen het bericht kwam dat honderden vluchtelingen waren verdronken.

Vandaag hield in het Rotterdam van stadhouder Ahmed “rot op” Aboutaleb, die daar heel prettig samenwerkt met nazi’s die vinden dat vluchtelingen te humaan behandeld worden , één van de steunpilaren van het wrak Bruin II zijn congres: D66. U weet wel: die onderwijspartij die staat te juichen (moeten we het nog hebben over de Godwin hier?) als de geüniformeerde PVV-nazi’s in plaats van vluchtelingen een keer studenten (die in tegenstelling tot D66 wel een notie hebben van goed onderwijs) op verzoek van een racistisch college van bestuur een gebouw uit knuppelen.

Maar goed, Pechtold van D66 is boos. Boos op Bruin II. Niet omdat ie het zoals normale, fatsoenlijke mensen een schande vindt dat het voor de regering van één van de rijkste landen ter wereld blijkbaar niet vanzelfsprekend is dat mensen in opperste nood geholpen worden. D66 lust zelf immers ook pap van empathieloosheid gezien de maatschappelijke ideeën die het voorstaat. Nee, hij is boos omdat die regering zo lang loopt te dralen over het nemen van een besluit. Waarom? Die tijd kan de regering, aldus Pechtold, ook gebruiken om plannetjes te bedenken ten einde de rijken nog meer te bevoordelen ten koste van degenen die toch al geen moer hebben:

Coalitie, stop met die opgepompte tegenstellingen, stop met dat profileren. Ga het land besturen. Niet met de koppen tegen elkaar, maar de koppen bij elkaar.’

In zijn speech wees Pechtold ook op de noodzaak snel tot een lastenverlichting te komen. Die moet een impuls geven aan banen en koopkracht, vooral voor de middeninkomens. ‘De middeninkomens betalen de rekening, zij profiteren nog nauwelijks van economische groei. Voor hen is lastenverlichting essentieel. Dat kan volgend jaar, maar dan moet het kabinet wel volgende week in actie komen.’

Bron

Kortom: of je die armoedzaaiers die van elders komen nou een stuk brood geeft of laat verrekken, dondert niet maar zit er in godsnaam niet zo lang over te mekkeren.
Er zijn godverdomme belangrijkere dingen dan verhongerende vluchtelingen in dit steenrijke land. Aldus de ‘constructieve’ steunpilaar van Bruin II dat in het ene geval waar het mensen als ‘een probleem’ ziet ze dood wenst en in het andere geval ernstig overweegt ze de hongerdood op straat laat sterven. Vluchtelingen gereduceerd tot ‘opgepompte tegenstellingen’ waar je niet te veel woorden aan vuil moet maken…

Ik zie de Duitsers nog wel een keer terugkomen. Dit keer om de Nederlanders de beginselen van fatsoen bij te brengen. Want zij hebben de lessen van destijds wel begrepen. Denkt u daar maar eens over na aan de vooravond van de Vierde Mei.