Afscheid van Jordy

Journaliste Saskia Van Nieuwenhove neemt afscheid van Jordy, die tot zijn achttiende in Ter Muren te Erembodegem verbleef.

Dag Jordy,

“De jeugdhulp heeft alles gedaan wat binnen hun mogelijkheden lag”, staat vandaag in een artikel over jou in de krant.

Straf hé, makker. Jawel. Ik zeg makker. Omdat ik zoveel vrienden van jou heb gesproken, begeleiders en dossierstukken over jou heb gelezen, ook oude bekenden van jou aan de lijn had – je moest eens weten, de partner van jouw papa toen je nog klein was bijvoorbeeld – dat ik toch durf zeggen dat ik je een beetje kameraadschappelijk ken.

Vandaag stonden de camera’s op jou gericht. Kun je dat geloven? Jij, die nog bellend aan de telefoon met één van jouw vertrouwelingen een paar maanden geleden naar een politiekantoor werd geleid. Maar daar konden ze niets doen want je stond nog ingeschreven bij jouw mama. En de vertrouweling kon met pijn in het hart ook niets doen want anders zette die zijn job op de helling.
In Ter Muren is nu éénmaal het principe achter de muren : “geen contact meer met de gasten als ze hier vertrekken”.
Kippenvel is dat.

Jij die radeloos bij jouw tante ging bellen én die wél de deur opendeed. Ze was er niet vandaag Jordy, ze koos niet voor de camera. Maar ik heb haar gesproken, ze heeft oprecht verdriet.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be