AFM doet gewoon niets om de bankenterreur te stoppen

Dat de banken steeds financiële terreur willen uitoefenen is geen nieuws. Vraagt u het ’s na bij de mensen die met deze zware economische tijden ontslagen worden en daardoor in de problemen met de banken komen. Wat nieuws is, is dat de banken tegenwoordig bewust de MKB-sector aan het kapotmaken zijn wat direct schade aan de Nederlandse economie toebrengt.

Door het MKB te saboteren, niet te financieren, oftewel exorbitant hoge rentes plotseling aan MKB-ondernemers aan te rekenen, maken de banken de nationale economie kapot om ergens een winstje voor zichzelf op te pikken. Oftewel vergaren ze opnieuw geld voor lucratieve bonussen aan de bankbestuurders weer te mogen uitdelen, net als bij ABN-AMRO.

Deze destructieve handelwijze van de banken moet als een terroristisch daad beschouwd worden wegens de schade die het aan het MKB aanbrengt. MKB is immers de gezonde motor van de Nederlandse economie en mag niet kapot gemaakt worden.

Wij Nederlanders hebben in het verleden met zijn allen de banken in moeilijke financiële tijden met ons belastinggeld zeer edel gered. Waren we allemaal ruimhartig en goedmoedig mee. De banken waren toen financieel kapot oftewel gingen mettertijd pleite. Wij hebben ze toen met z’n allen gered omdat de banken vervolgens onze economie zouden gaan steunen en stimuleren. Deze veronderstelling is vervolgens niet waar gebleken aan de hand van alle feiten. Zodra de banken beter werden kwamen enkel de riante bonussen voor bestuurders terug. Die dan gauw langs de voedselbanken mogen rijden met hun neus in hun aandelen.

Wij Nederlanders hebben het tevens door de vingers gezien toen de banken en hun bestuurders tot over hun oren in de criminele afhandelingen van de type Libor-affaire waren gezonken. Er kwam geen onderzoek of straf op Nederlandse bodem voor dit soort criminelen. Het werd met het mantel der (financiële) liefde allemaal gedekt. En natuurlijk met bonussen.

Nu plukken we allemaal de vruchten ervan terwijl de AFM voor de banken net als vroegâh de hand boven het hoofd houdt, zodat ze de winsten in het interne circuit mogen uitdelen terwijl de ondernemers en de economie lekker creperen en de werkloosheid steeds blijft stijgen.

Wanneer gaan we de economie uit de wurggreep van de banken en uit het slop trekken? Omdat het neoliberalisme gewoon oplichterij en zakkenvullerij ten gunste van de bestuurders is gebleken?