Actie bij Okura Hotel Amsterdam tegen Airbus-aandeelhoudersvergadering, 11 april

Vandaag 9 april 2018 zou een “Volks-Wapeninspectie” hebben moeten plaatsvinden bij de fabriek Roxel, in Kidderminster, Engeland, waar motoren voor bommenwerpers geproduceerd worden. De ingang is enkele uren geblokkeerd geweest. Woensdag herkansing voor Actie in Amsterdam:

Woensdag 11 April – 13:00 hrs. – Airbus’ aandeelhouders-
vergadering, Hotel Okura – Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

Laat Hotel Okura weten dat ze de reservering van Airbus moeten annuleren 


Theatrale demonstratie en doodligactie tegen Airbus en de militarisering van de EU-grenzen.

– Ook een facebookevent

– Volg ons in de opbouw naar de actie op twitter and verspreid de oproep met #stopthewaronmigrants.
https://twitter.com/War_On_Migrants

– Help ons de flyer en de poster verspreiden, bedankt!

 

Migranten zijn de dupe van de voortgaande militarisering van de Europese grenzen. Terwijl Fort Europa de muren verhoogt, verdrinken vluchtelingen in de Middellandse Zee, komen vast te zitten in erbarmelijke omstandigheden of eindigen in detentie en worden gedeporteerd. De militaire en veiligheidsindustrie plukt de vruchten van het racistische
grensbeleid van de EU.

Airbus is de op een na grootste Europese wapenproducent. Het verkoopt vliegtuigen en raketten aanlanden in oorlog, repressieve regimes en mensenrechtenschenders. Daarmee voedt het de oorzaken die mensen dwingen te vluchten. Airbus profiteert opnieuw door de EU grensbeveiligingsmaterieelte leverenom vluchtelingen tegen te houden. Het is een belangrijke speler in de succesvolle industriële lobby voor de militarisering van de Europese grenzen.

Het hoofdkantoor van Airbus bevindt zich in Nederland (Leiden). Elk jaar houdt het bedrijf haar jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering in Hotel Okura in Amsterdam. Ze vieren de winst van hun dodelijke zaken, maar ze vermelden niet het stijgende aantal sterfgevallen in de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Afrika waar hun producten worden gebruikt.
We maken van de gelegenheid gebruik om Airbus de gevolgen van hun acties onder ogen te laten zien. Neem een ​​wit laken mee voor de doodligactie.

 
Donderdag 28 april 2016 sprak de Somalische activist Ahmed Aden van de vluchtelingengroep ‘Wij zijn hier’ bij het Okura hotel in Amsterdam, om samen met tientallen vredesactivisten van organisatie stop wapenhandel te protesteren tegen de aandeelhoudersvergadering die de wapenfabrikant Airbus daar hield.