Acht maanden voor Ahed Tamimi in ”plea bargain”

De Palestijnse Ahed Tamimi (17) die in december midden in de nacht van haar bed werd gelicht omdat een video waarin te zien is dat ze een soldaat een tik verkocht op de Israelische tv was vertoond, heeft woensdag een aanbod van de militaire aanklager geaccepteerd voor een ‘plea bargain” waarbij ze acht maanden gevangenisstraf krijgt.
Een plea bargain is een element dat onbekend in het Nederlandse strafrecht: Een verdachte bekent schuld aan een aantal punten van de aanklacht en krijgt in ruil daarvoor een lichtere straf. De militaire rechtbank van het Israelische bezettingsregime moet de afspraak overigens nog goedkeuren. Als dat gebeurt zal Ahed, die al vier maanden in voorarrest heeft gezeten, in augustus vrijkomen.
Wat zich bij dit nieuws onmiddellijk opdringt is de vergelijking tussen recht voor Israeli’s en recht voor Palestijnen. De Israelische militair Elor Azaria kreeg dezer dagen strafvermindering van de al buitengewoon lichte straf die hij opliep voor het vermoorden van een gewonde op de grond liggende Palestijn in Hebron. Hij komt nu niet na 18 maanden, maar al na negen maanden vrij. 

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist