Aboutaleb ziet wel iets in regering met PVV

Ahmed Aboutaleb vindt dat men maar eerst eens een knettercentrum-rechts kabinet moet proberen te formeren met de PVV erbij.

Hij vindt het niet meer dan normaal dat de PVV dan ook meepraat in de formatie. ‘Het lijkt me logisch dat alle partijen vanaf het centrum naar rechts aan tafel gaan. De PVV zit ook in het rechterkamp, dus ze zullen met elkaar moeten rooien. Ik vind dat eerlijk naar de kiezer.’

Nou, ik vind het wel degelijk meer dan normaal, in hoge mate abnormaal zelfs, als een beweging van proto-fascisten als de PVV in het hart van de macht toegelaten wordt, zoals dat in 2010 al eerder gebeurd is, ook al is dat de Wil des Volks. Het Volk dat dat wil moet gewoon nog een extra braadworst op de barbecue leggen, nog een krat Heineken aanslepen en de laatste CD van Frans Bauer opzetten, en dan verder niet huilen dat niemand iets met ze te maken wil hebben en al helemáál niet met hun sociopathische Lijder.

Ik weet niet zeker of Aboutaleb dit nu meent, of dat hij het de VVD en het CDA eens goed wil inwrijven dat ze niet zo keurig en fatsoenlijk moeten lopen doen door de PVV af te wijzen, maar intussen wel tweederde van de agenda van de PVV hebben overgenomen waar het immigratie- en vluchtelingenbeleid betreft.

Een punt is wel dat linkse partijen, of althans die die dat pretenderen te zijn, zich er nu eens niet voor moeten lenen om voor de zoveelste keer een rechtse agenda uit te voeren. Klaver heeft dat – voorlopig althans – goed aangepakt. Laat rechts nu maar eens helemaal zelf opdraaien voor hun afbraakbeleid. Wellicht dat dat ook een gedachte is die bij Aboutaleb leeft, en gezien de terechte en bijna totale annihilatie van de PvdA als gevolg daarvan is dat een begrijpelijk standpunt van een PvdA’er.

Maar ik vind dit hoe dan ook een gevaarlijke vorm van normalisatie van de PVV, doen alsof het een partij is waarmee men met goed fatsoen om tafel zou kunnen gaan zitten om eens gezellig te gaan onderhandelen. Als ik dan echter Aboutalebs  mening lees over vluchtelingen- en immigratiebeleid zou het toch best wel eens kunnen dat Aboutaleb inderdaad niet zoveel bezwaar heeft tegen de PVV in een kabinet. Het vaste rechtse riedeltje over opvang in de (vaak al overvolle en niet ervoor uitgeruste) eigen regio komt er weer uit:

Aboutaleb bepleit in het AD ook een stringent vluchtelingenbeleid. Het elementaire asielrecht voor oorlogsvluchtelingen moet in zijn ogen overeind blijven maar verder is hij voorstander van zoveel mogelijk opvang in eigen regio, volgens het model van de vluchtelingendeal tussen de EU en Turkije.

En:

“Hij wil een voorbeeld nemen aan het Canadese asielbeleid. ‘Ik vind wel dat we een voorbeeld kunnen nemen aan Canada en mensen moeten opnemen aan wie we als samenleving behoefte hebben.”
(…)
“Zo schep je perspectief. Als het dan dit jaar niet lukt, solliciteer je volgend jaar weer. Dat is beter dan in een gammel bootje stappen.”

Nee precies, die bootvluchtelingen zijn mensen die helemaal wanhopig werden na de zoveelste ontvangen afwijzing op een sollicitatiebrief.

Goed geïntegreerd die Aboutaleb, altijd als eerste “Wat kóóp ik d’r voor?” vragen als echte  Nederlander. Want dat is waar asielbeleid om gaat, om zoveel mogelijk te profiteren van immigranten die in doodsnood hun land ontvluchtten, nietwaar?

Bron: AD