Aanval op hotel in hoofdstad Mali + Updates

Gewapende mannen hebben een hotel in Bamako,  de hoofdstad van het Afrikaanse land Mali, aangevallen. Volgens de eerste berichten worden er 170 mensen in het hotel gegijzeld gehouden.  In het hotel kan geweervuur worden gehoord. De jihadisten zouden zich op de zevende verdieping bevinden.  Volgens de politie zou het gaan om “jihadisten” die het terrein ongehinderd konden betreden omdat ze in auto’s met diplomatieke kentekenen reden.  Volgens het hotel zou het gaan om twee mensen, maar volgens Reuters om een tiental dat zich met behulp van handgranaten en geweervuur toegang verschafte tot het hotel. Buiten het hotel bevinden zich naast Malinese politie- en legereenheden, ook troepen van de VN. Mali index

Updates volgen.

Bron: Middle East Eye

 

Update:

 

Update:

Veel verwarring, maar volgens de laatste berichten zouden drie gijzelaars om het leven zijn gekomen. Twintig anderen zouden zijn vrijgelaten.

Volgens The Independent zouden de terroristen mogelijk lid zijn van Jabhat Ansar al-Din, een relatief jonge groep, nóch verbonden met AQ, nóch met ISIS.

Update:

Het hotel is bestormd door commando’s. Daarbij zouden de drie gijzelnemers om het leven zijn gekomen. Volgens ooggetuigen zijn 18 lichamen uit het hotel gehaald. Het is onduidelijk of dat uitsluitend slachtoffers zijn, of dat zich daar ook de lichamen van de daders onder bevinden.

In tegenstelling tot eerdere berichten zou het niet gaan om leden van Ansar al-Din, maar om het aan Al Qaeda gelieerde Al Mourabitoun. De groep heeft de aanslag inmiddels opgeëist.