Aantal slachtoffers in Gaza van afgelopen vrijdag stijgt naar zes

Opnieuw is een Palestijn in Gaza bezweken aan de verwondingen die hij afgelopen vrijdag opliep tijdens de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer, zo heeft het ministerie van Gezondheid in  Gaza meegedeeld. Het aantal doden in Gaza van afgelopen vrijdag is daarmee opgelopen tot zes. Het totaal aantal doden in Gaza  sinds op 30 maart de huidige protesten begonnen  door toedoen van de Israeli’s, is  nu gestegen tot 224, ruimschoots meer dan één per dag.
De nu overleden man was de 37-jarige Yahia Bader Mohammad al-Hasanat uit het dorp al-Mighraqa  in Centraal-Gaza. Hij kreeg vrijdag ten oosten van het Bureij-kamp een Israelische kogel in zijn hoofd en bleef in  kritieke conditie tot hij zaterdagmorgen overleed.
Er is nu in alle media veel aandacht voor de aanslag, deze zaterdag,op de synagoge in Pittsburgh (VS), waarbij 11 doden vielen. Dat is natuurlijk terecht. Maar het is vreemd dat de 224 doden in  Gaza daarbij in het niet vallen. Om maar niet te spreken van de duizenden doden in Jemen.