Aantal gearresteerde Palestijnen nadert de 500

Het verhaal begint eentonig te worden. Israel heeft in de nacht van zondag op maandag 37 Palestijnen gearresteerd, en op 80 plaatsen invallen gedaan in noordwest Hebron, Jenin, Nablus, en het Balata-kamp bij Nablus. Het aantal arrestanten staat nu op 471, onder wie 11 parlementsleden. Meer dan 400 huizen, civil society instellingen, instellingen die te maken hebben met de media, en universiteiten hebben nu ”bezoek” gehad van de militairen , aldus de PLO.
De afgelopen nacht werden computers en surveillance camera’s meegenomen van een geldwisselkantoor in Bethlehem. Daarbij werd ook een safe beschadigd die de militairen probeerden open te maken. In Hebron werden vier geldwisselkantoren overvallen, waarbij ook de alle computers en surveillancecamera’s werden  meegenomen. Ook werden zeven liefdadigheidsinstellingen overvallen.

Intussen dreigt Israel de speciale gezant van VN-secretaris-generaal Ban Ki Moon, de Nederlandse diplomaat Robert Serry tot persona non grata te verklaren en uit te wijzen. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij via VN-instanties 20 miljoen dollar dat Qatar had gedoneerd, wilde laten overmaken naar Gaza, teneinde de crisis daar te lenigen van de ambtenaren van Hamas, die sinds er een Palestijnse eenheidsregering was gevormd ineens niet meer betaald kregen omdat nu de vroegere PA-ambtenaren weer aan het werk konden.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist