Aanslag met vrachtauto in Jeruzalem volgens Netanyahu het werk van ISIS

Een vrachtauto bestuurd door een Palestijn heeft zondag in Oost Jeruzalem een groep Israelische soldaten geramd, daarbij werden drie officierskadetten en een instructrice (drie vrouwen en één man, allen rond de 20) gedood; 13 mensen raakten gewond van wie enkele ernstig.
Het incident had plaats in de Oost Jeruzalemse wijk (nederzetting) Oost Talpiot. De vrachtauto, bestuurd door de 28 jarige Fadi Ahmad Hamdan al-Qunbar, reed met grote snelheid het trottoir op waar soldaten stonden die net uit een bus waren gestapt tijdens een sight seeing tochtje naar beroemde plekken in het land, en reed over de mensen heen. Daarna zetten Qunbar de auto in de achteruit en reed terug waarna hij nog een keer keerde, alvorens twee mensen de cabine van de truck met kogels doorzeefden. Al Qunbar werd daarbij gedood.
De Israelische premier Netanyahu kwam naar de plek en zei dat ”alle tekenen erop wijzen dat de aanvaller een supporter was van de Islamitische Staat.
Wijzend op eerdere aanvallen met vrachtauto’s in Nice in juli, en vorige maand met Kerst in Berlijn, zei Netanyahu dat er een ”verband kan bestaan tussen Frankrijk, Berlijn en nu Jeruzalem”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist