6 maanden voorwaardelijk #Henriquez

Naar mijn smaak een alleszins redelijke uitspraak. De agenten gingen hun boekje ver te buiten. Natuurlijk hadden de agenten van mij in de bajes gekieperd mogen worden. Maar ik beschouw mezelf als een weldenkend persoon. Ik weiger mijn onderbuik de boventoon te laten voeren.

Ik wens de betreffende agenten, hoe graag ik ze ook wil haten, veel wijsheid toe bij een volgend incident waarbij ze zich gedwongen voelen het geweldsmonopolie te gebruiken. En ik hoop dat de betreffende agenten hun excuses aan de familie Henriquez zullen bieden.

De rechter heeft de moed gehad de nepziekte ‘Acute Stress Syndrome’ als reden van het overlijden van Mitch terzijde te schuiven. De agenten streng te straffen was misschien teveel gevraagd. Maar agenten kunnen kunnen nog steeds gestraft worden door de rechter. Laten we hopen dat de agenten zich dat bij een volgend ‘Henriquez-voorval’ zullen realiseren en zich zullen beheersen. Laten we hopen dat  Henriquez niet voor niets is gestorven.