5000 manifestanten tonen solidariteit met Grieken

Zondag 21 juni om 13.30 uur verzamelden ongeveer 5.000 mensen zich op het plein voor Station Brussel-Centraal om hun solidariteit te betuigen met de Grieken, die ondertussen bang afwachten wat hen de komende dagen boven het hoofd hangt.

Samen stapten de manifestanten achter spandoeken die de solidariteit met Griekenland uitbeeldden. Vooraan liep een grote groep Grieken. Heel veel Franstaligen ook, maar slechts twee van de parlementaire oppositiepartijen waren aanwezig: Ecolo en PVDA/PTB. Vervolgens nog Italiaanse en Spaanse deelnemers (uit Brussel, Luik, Antwerpen en Gent) en een paar vlaggen van Podemos en Syriza, die sinds kort allebei een Belgische afdeling hebben.

Banners hekelden de sociale gevolgen van de euro en de eurogroep. Vooral de ’trojka’ was kop van jut in de slogans. Een opvallend grote delegatie van ACOD-Openbare Diensten en ABVV-Metaal en talrijke kleinere organisaties maakten er een bont geheel van.

Djuna (54) en Philippe (54) uit Antwerpen noemen zichzelf ‘beroepsactivisten’. “Wij volgen dit bijna uitsluitend via internet, de gewone media zijn immers te éénzijdig. Dit is geen Grieks probleem, zelfs niet een financieel probleem. Dit is een heel systeem dat vastloopt, de gewone mensen tellen niet in dat systeem”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Fotocarrousel

Via dewereldmorgen.be