Drie jaar cel voor terreurnazi Pannerden

Het mag dan  lijken alsof tegenwoordig xenofobisch en/of racistisch gezien alle remmen los zijn en alles maar kan en mag, maar nog is alles niet verloren. Als jij namelijk als hobbynazi meent eens even wat Somaliërs bang te moeten maken die het lef hebben gehad in jouw roomblanke dorp te komen wonen, en daarbij het gebruik van zware vuurwerkbommen niet schuwt, krijg je nog wel degelijk het Openbaar Ministerie op je dak.

Dat heeft de 22-jarige Wouter E. gemerkt die dit feit in december 2015 gepleegd heeft, en daarnaast ter plekke pamfletten ophing met foto’s van Geert Wilders en teksten als “Blank is beter, eigen volk eerst! Allochtonen moeten weg hier! Dit is pas het begin!”

Het OM had overigens vijf jaar geëist, maar de rechter vond dat te hoog in vergelijking met andere straffen die voor vergelijkbare feiten waren opgelegd.

Niettemin heeft deze jongeman zijn toekomst vooralsnog danig verbruid. Hij gaat het nog heel moeilijk krijgen, en terecht. Wie wil er nu een nazistische ex-bajesklant in dienst nemen?