21 februari, Amsterdam: aftrap van de strijd tegen Zwarte Piet in 2015

Wie denkt dat Zwarte Piet weer vergeten is tot ver na de tijd waarin de chocoladeletters en pepernoten de schappen in de supermarkt vullen (augustus tegenwoordig) vergist zich.

Op 21 februari vindt de officiële aftrap plaats van de strijd tegen Zwarte Piet in 2015. Deze kick-off is georganiseerd door Kick Out Zwarte Piet, een initiatief van Zwarte Piet Is Racisme en Zwarte Piet Niet. De bijeenkomst is bedoeld om met elkaar te bespreken hoe we de strijd tegen Zwarte Piet en tegen institutioneel racisme dit jaar gaan voortzetten. Kick-off Zaterdag 21 februari Van 15:00 tot 18:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur) Boom Chicago Rozengracht 117, Amsterdam Steunbijdrage: 5 euro Facebook-event

Uit de oproeptekst: “De verandering van Zwarte Piet is in gang gezet, maar als wij nu niet doorzetten zal de werkelijke verandering nooit van de grond komen. Daarom wordt tijdens de kick-off, die samenvalt met de vijftigste herdenkingsdag van vrijheidsstrijder en icoon Malcolm X, gereflecteerd op wat er reeds bereikt is en vooruitgeblikt naar de beste weg om de klus te klaren.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)