17 december, Leiden: presentatie van gedichtenbundel van Joke Kaviaar

Onlangs bracht de dichteres en activiste Joke Kaviaar haar gedichtenbundel “Vuile wapens, schone handen” uit. Dat boek, waarin ook een aantal van haar tekeningen zijn te vinden, presenteert ze op 17 december in de Leidse Vrijplaats.


Bijeenkomst
Zaterdag 17 december
Vanaf 20:00 uur
Vrijplaats
Middelstegracht 36
Leiden
Facebook-event

Kaviaar is al jarenlang actief tegen het beleid van migratiebeheersing en meer in het algemeen tegen racisme en kapitalisme. Haar gedichten vormen een indrukwekkende afspiegeling van die strijd. De bundel bevat een selectie uit de poëzie die ze de afgelopen twaalf jaar heeft geschreven. “Sterk aanbevolen voor wie liever de kop in het zand steekt en meer nog voor wie zich graag laat aanmoedigen”, zo valt op de achterkant van het boek te lezen.

“Wapenhandel, uitbuiting, uitsluiting en opsluiting, deportaties en moord, het is allemaal mensenwerk”, aldus Kaviaar. “Werk dat anderen tot slachtoffer maakt, maar niet tot lijdzame slachtoffers: onderdrukking roept altijd verzet op. Ik beschouw het schrijven, publiceren en ten gehore brengen van deze gedichten als een manier om te laten zien wat verborgen wordt gehouden, en om de geest van het verzet die in ons allemaal zit wakker te schudden.”

Via Doorbraak.