1 op 10 kinderen wereldwijd krijgt geen onvoorwaardelijke zorg en liefde

1 op de 10 kinderen in de wereld krijgt geen onvoorwaardelijke zorg en liefde. En dat heeft een grote impact op de toekomst. Daarvoor waarschuwt SOS Kinderdorpen die vandaag, op Internationale Dag van de Rechten van het Kind, een internationale campagne lanceert om het belang van onvoorwaardelijke zorg te onderstrepen voor alle kinderen.

SOS Kinderdorpen, de internationale ngo die zich inzet voor kinderen zonder ouderlijke zorg en kinderen uit ‘risicovolle’ gezinnen, heeft berekend dat vandaag 220 miljoen kinderen wereldwijd, of 1 op 10, opgroeien in kwetsbare familiale omstandigheden. Daarbij gaat het over kinderen die om verschillende redenen niet bij hun ouders opgroeien of over kinderen waarvan de ouders niet tegemoetkomen aan de fundamentele fysieke en emotionele noden van hun kind. In België is dit het geval bij 1 kind op 25.

Om duidelijk te maken dat geen enkel kind alleen zou mogen opgroeien – feitelijk of figuurlijk – lanceert SOS Kinderdorpen een nieuwe internationale campagne: No Child Should Grow Up Alone. De ngo ondersteunt haar prangende boodschap met een ontroerend filmpje van gezinstaferelen overal ter wereld, waarin ze aan een aantal kinderen de vraag stelt: ‘Toon ons hoeveel je mama of papa om je geeft?’ De jammere conclusie is dat 1 op 10 kinderen niets kan tonen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be