1 mei viering Nijmegen

1 Mei is het weer ‘Dag van de Arbeid(st)ers’. Bouw mee aan de traditie tegen crisis, oorlog en kapitalisme. Kom mee de straat op, demonstreer mee en kom met ons naar de feestelijke activiteiten in de Grote Broek achteraf.

Op 1 mei vieren wij dat arbeid, en niet de winst het belangrijkste is. We willen onze onderlinge verbondenheid vieren en laten zien dat wij als werkers de basis vormen van welvaart en welzijn. We tonen de kracht van ons verzet tegen ongelijkheid en uitbuiting, of het nu gaat over de kloof tussen betaalde en onbetaalde arbeid, de desastreuze effecten van vrijhandelsverdragen zoals TTIP, marktwerking in de zorg of de hetze tegen de vluchtelingen.

De 1 mei viering wordt georganiseerd door verschillende organisaties waaronder:

Anarchistische Groep Nijmegen
Doorbraak
NMGN Gastvrij
Stichting Koerdische Participatie Nijmegen
Internationale Socialisten Nijmegen
Koerdisch Centrum Arnhem
Democratische Volksverening (DHD)
Gelders Vredescomité
SYKP
Alevitische Vereniging Nijmegen
Stichting Vriendschap en Solidariteit Arnhem
Mulawan
Verschillende individuen

We verzamelen om 14:00 op de Schaeck Mathonsingel in Nijmegen, tegenover het Centraal Station.

Na de demonstratie is er eten in de Grote Broek, Van Broeckhuysenstraat 46, tegen een vrijwillige bijdrage die uiteraard wordt gebruikt voor een goed doel. Daar zullen we de dag afsluiten met live-muziek en een dansfeest.

Kom ook! Dit is jouw kans om mee te bouwen aan een beweging van verbinding!

Meer informatie en achtergrondteksten bij de thema’s arbeid, zorg, vrijhandelsverdragen als TTIP & CETA en oorlog & migratie, zijn te vinden op: http://www.1mei.org/
Voor vragen en verder contact: 1meinijmegen@riseup.net