Slachtoffer homogeweld

Op de site van Omroep Brabant was gisterenmorgen te lezen dat een man, die met een stel vrienden in Tilburg carnaval had gevierd, nog steeds in Eindhoven in het ziekenhuis ligt. De man, Mathijs Beugelink,  kwam met zijn vrienden uit een gaybar. Ze werden lastig gevallen vanwege hun geaardheid door twee kale, blanke mannen.
Uiteindelijk raakte Mathijs gewond en is (hopelijk tijdelijk) nog steeds verlamd aan een been.Ook het Brabants Dagblad wijdt er een uitgebreid artikel aan. Beide sites hebben hartverwarmende reacties onder de stukken.

Hetzelfde bericht was op de Telegraaf te lezen. Met het opmerkelijke verschil dat in dat artikel niets gezegd over blanke, kale mannen. En de reacties niet aan staan.

Dat je dan zomaar denkt, wat als het twee getinte mannen waren geweest?

5 gedachten over “Slachtoffer homogeweld”

 1. –door twee kale, blanke mannen.–

  Goh, ik krijg hier zo’n jaren ’80 gevoel bij.

  –Met het opmerkelijke verschil dat–

  Niet zo opmerkelijk. Dat is exact hoe Sjuul Paradijs “rolt”.

 2. Dit is de werkwijze van de MMS onder de (zelf)cenzuur: vermelden alleen van gegevens die voor de machthebbers godgevallig zijn. De rest wordt weggehaald.

  Het is glashelder wie de daders zijn, toch worden ze niet vermeld en de politie en aanverwante diensten gaan meteen op zoek naar anarchisten, want dit is de Richtlijn van Bovenop!

  Wij burgers moeten zelf gaan zoeken waar het Recht gebleven is.

 3. Daar tegenover in het geval dat er twee getinte mannen waren, was de Twitter wit heet geworden van de scheelkanonades en was de kop van alle MMS en kranten dat er weer buitenlanders onze maatschappij verpesten. PVV stelt vragen aan de Minister, VVD eist verzwaring van de strafregels en gelijk uitzetting van iedereen met een verdachte niet Nederlandse naam.

 4. Ch1po een hartelijk welkom als mederedacteur hier! Kijk uit naar meer van je stukken. Scherp gezien, die verschillen. De Telegraaf doet er alles aan om de blanke, kale witte man buiten beeld te houden, want die is echt niet gevaarlijk. Nee hoor!

  Ja ik weet het, ik ken hele lieve, blanke kale mannen, maar er zijn ook overtuigde racisten en homofoben bij. Die in groepsverband heel veel durven, of alleen met veel wapens.

Reacties zijn gesloten.