Salon-feminisme

Ik heb een nieuwe term bedacht: salon-feminisme. Uiteraard afgeleid van salon-socialisme. Een salon-feministe is een vrouw die wel de lusten, maar niet de lasten wil dragen.

Uiteraard ben ik het ermee eens dat vrouwen dezelfde rechten als mannen moeten hebben, maar waarom niet dezelfde plichten? Een vrouw die de buurman, haar vriend, man of wie dan ook met puppy ogen aankijkt zodat haar band wordt geplakt? Nee.

Een echte feminist pakt ook de tang als de BBQ op temperatuur is. Een echte feminist kan ook een lampje ophangen of zelf haar belastingaangifte indienen. Een vrouw zou ook geen hulp nodig moeten hebben van een man als ze een seksistische opmerking naar haar hoofd krijgt geslingerd. Ze kan toch zelf van zich afbijten? Uit recent onderzoek blijkt dat er steeds meer hogeropgeleide vrouwen zijn.

En nee, er zitten niet veel vrouwen in topfuncties, vrouwen verdienen soms minder dan een man die hetzelfde takenpakket heeft. Ook op de werkvloer komt seksisme voor. Van zowel mannen als vrouwen. Meid, doe je mond open en zeg er wat van! Mocht dat niet lukken, stap naar je leidinggevende.

Diezelfde vrouwen lachen mij uit als ik ze vertel dat ik er wel eens over nadenk om huisvader te worden. Waarom? Mannen zijn daar niet voor gemaakt, aldus deze slag vrouwen.

Ook een man kan zorgzaam zijn. Ook mannen hebben het recht om huisman te zijn. Mannen kunnen ook koken, de was doen, strijken, boenen, poetsen, stofzuigen en wat niet meer.

Het is nota bene 2013. Laten we met elkaar afspreken dat we vechten voor onze idealen en elkaar wat gunnen.

Dames, geef je partner vandaag een knuffel en vertel hem dat hij zo goed met de kinderen is.

Heren, geef je partner een knuffel en vertel dat je gelooft in haar dat zij die promotie krijgt en die functie aankan.

6 gedachten over “Salon-feminisme”

  1. Een hoop mannen die hun vrouw met puppy-ogen aankijken wanneer het om mantelzorg (betreffende zíjn ouders notabene) gaat, vaak wel!

  2. Als anarchistische lesbische transgender zitten wij nu in een moeilijk parket eerlijk gezegd.

  3. Persoonlijk heb ik niet zoveel met feminisme. Ik zie namelijk duidelijke verschillen tussen meneren en mevrouwen en die storen me niet zo.
    Gelijke kansen en zo spreken me echter wel aan, dat dan weer wel.

    Maar op sommige gebieden vind ik het uitstekend om onderscheid te maken. Zo zou het me een uitstekend idee lijken om de wereldleiders, al was het maar tijdelijk bij wijze van proef, te vervangen door vrouwen:

    http://www.wired.com/dangerroom/2013/07/the-drone-gender-gap-big-differences-in-how-men-and-women-view-strikes/

Reacties zijn gesloten.