Koolmees (D66) ziet nergens meer een zwaar beroep

De SP heeft nooit uitgesloten dat het op termijn nodig is om de AOW te verhogen. Dat zegt financieel woordvoerder Ewout Irrgang in een gesprek met NU.nl.

“Natuurlijk, als we allemaal 120 jaar worden moeten we daar iets mee doen. Dat neemt niet weg dat het een politieke keuze is om op dít moment de AOW-leeftijd te verhogen.”

De gedachtegang van Irrgang kan ik helemaal volgen, die van die plucheplakker van een D66’er Koolmees helemaal niet. Er zijn nog steeds mensen die op hun 16e  beginnen met werken en vaak is dat lichamelijk, zwaar werk. Dat die D66’er de opmerking maakt ’tja, wat is zwaar werk?’ stel ik voor dat hij eens een dagje als stratenmaker gaat werken. Of als dammenzetter, of -weghaler, of sloper. Misschien dat hij dan een beetje besef krijgt wat zware lichamelijke arbeid is. Ik word hier alleen maar nijdig van, dat iemand die zich vertilt aan een pen dit soort uitspraken doet.

Koolmees heeft al vaker een briljant plan (terug naar de 40-urige werkweek) gelanceerd, zelf is Koolmees erg actief geweest aangaande hard werken. Op zijn 24e ging hij werken bij een onderzoeksinstituut en op zijn 26e werd hij ambtenaar op een ministerie en toen in 2010 de Tweede Kamer in. Daar zul je niet zo maar lichamelijk zware arbeid tegenkomen. De man weet dus echt niet waar hij het over heeft, kan ongetwijfeld prima statistieken lezen, maar kan dan geen vertaalslag maken naar empathische gevoelens.

8 gedachten over “Koolmees (D66) ziet nergens meer een zwaar beroep”

  1. Verplichte ‘maatschappelijke’ stage. Alle politici meerdere keren per jaar *een volledige werkweek* mee laten draaien, bij alle ‘zware beroepen’. De overheid mag subsidie geven, voor hun trommeltje met bammetjes en een thermoskan met lauwe koffie. Bammetjes uiteraard met pindakaas of andere kleffe zooi. Anders leren ze ût nooit..En tijd maken ze er maar voor vrij. Statistieken kan je ook tijdens de half uur/ drie kwartier pauze tot je nemen. Gelijk al die jongeren die zowel werken als daarnaast een studie in hun vakrichting volgen..

    Deze opmerking van Koolmees is dan ook te plaatsen naast de stupide opmerking van Zalm: ‘smeer maar een dubbele boterham, deden we vroegâh ook’…

  2. Koolmees moet kijken naar Frankrijk: Hollande verlaagt de pensioengerechtigde leeftijd weer naar 60 jaar voor diegene die vanaf hun 18de zijn gaan werken. Zoiets eenvoudigs kan ook in Nederland. Gewoon aangeven hoeveel jaar er moet gewerkt worden voor een volledig pensioen en ieder die korter of langer wil werken wordt gekort of beloond. Uiteraard wel uitgaande dat voor de zware (lichamelijke) beroepen het pensioen ook goed moet zijn en niet een uitgekleed iets.

  3. @2 Ben ik met je eens, alleen die Koolmees maakt zich er van met een:,, Tja, wat zijn dan zware beroepen.” Valt zeker niet in een statistiek samen te vatten?

  4. Koolmees moet voor voor deze ondoordachte uitspraken in de mijnen (in Duitsland bvb.) gaan werken. Daar kan hij zich tevens nuttig maken in de functie van kanarie.

  5. Met de oplopende werkloosheid onder de jongeren en de eerste signalen dat daardoor een nieuwe “lost generation” ontstaat zou het me niet verbazen dat binnen afzienbare tijd de -politieke waan van de dag volgers- in het Parlement gaan babbelen over mogelijkheden van vervroegd uittreden en daar een mooie afkorting voor weten te vinden, maar mevr Sap zal het wel groenwerk gaan noemen.

Reacties zijn gesloten.