Investeren moet je leren

Want als vergrijzend deel der natie ben je de klos, als het aan de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg ligt.
“Om de zorg betaalbaar te houden, adviseert de RVZ om het collectieve pakket van de zorg te beperken tot zware problemen en ziektes.”

In wezen is dat terug naar de scheiding in de zorg tussen het ouderwetse Ziekenfonds en particuliere verzekeringen, met uiteindelijk weer klassescheidingen in de ziekenhuizen.

En het smerigste venijn zit in de staart: “Het laatste advies is om mensen rond hun 60e levensjaar een zorgverklaring te laten ondertekenen. Daarin kunnen mensen aangeven hoe ze de verzorging tijdens hun latere leven voor zich zien en hoe ze die willen bekostigen.”
En als ze die niet kunnen (wat natuurlijk gelijkgesteld gaat worden worden met niet willen) bekostigen, dan volgt het spuitje, uiteraard.

5 gedachten over “Investeren moet je leren”

 1. Ik heb dit ook met grote verbazing aangehoord. Mensen moeten zich verzekeren en de overheid kan het niet meer betalen. Ben ik dan zo de weg kwijt? Waar betaal ik dan elke maand voor aan een ziektekostenverzekering? Waarom heb ik dan een eigen risicobedrag dat iedere keer hoger en hoger wordt?

  En verder ben ik het helemaal met Ch1po eens, als je niks hebt, kun je verrotten. Net als in de VS.

 2. De RVZ heeft groot gelijk, neem mijzelf nu als voorbeeld, door onverantwoord handelen, zoals bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur te worden in een tijd dat stuurbekrachtiging nog luxe was, een zak cement 50 kilo woog, kisten van 150 kilo mt de hand geladen werden, heb ik natuurlijk wel mijn gezondheid zoveel schade toegebracht dat ik waarschijnlijk voor zorg in aanmerking kom binnen de pakweg 20 jaar, ik ben nu 63.
  dus reken maar uit.
  En je kunt niet van de maatschappij verwachten dat ze mij dan gaan verzorgen.
  Natuurlijk heeft de maatschappij van mij ook veel geld geïncasseerd waar ik niets voor terug kreeg, maar ja het algemeen belang gaat boven mijn belang,
  En wat dat leren investeren betreft, waar haalt een vrachtwagenchauffeur dat geld vandaan?
  Ik vrees dat je straks rond je zestigste kunt kiezen uit 2 formulieren om te tekenen.
  a Een verklaring hoe je de zorg wilt financieren.
  b Een verklaring dat je bij het 3e artsenbezoek na je pensioen, op jou kosten uiteraard, de pil van drion krijgt voorgeschreven en dat jij je verplicht om die in te nemen

 3. @tweetacteneur;

  Opmerkelijk genoeg is de lobby voor het verruimen van euthanasie steevast virulent belichaamd of fanatiek gesteund door D66’ers. Denk aan Els Borst en Mark Kohnstamm, ex-voorzitter van de NVVE, onder wiens bezielende leiding in 2001 een maatschappelijk debat over, jawel, de pil van Drion werd gestart: http://bit.ly/L9655h

  Nu ben ik trouwens zelf niet eens tegen een soort pil van Drion onder zeer, zeer goed gewaarborgde randvoorwaarden – maar in elk geval één van de meest essentiële daarvan is dat er gegarandeerd goede zorg is voor aftakelende ouderen, zodat er géén valse ‘vrije keuze’ wordt bevorderd voor euthanasie omdat je als behoeftig oudje niet meer tegen de naargeestige omstandigheden kunt waarin je nog net in leven wordt gehouden, terwijl je ook bijvoorbeeld je kinderen niet kunt of wilt belasten met intensieve zorgtaken.

  Vanavond komt Pia Dijkstra in Nieuwsuur dit walgelijke plan vroom verdedigen. En natuurlijk zet de redactie van Nieuwsuur niet Renske Leijten van de SP tegenover haar, maar een of ander type van de PVV. Zo wordt deze essentiële maatschappelijk kwestie meteen ‘geframed’ op een hele foute manier.

  Overigens lanceerde Paul Schnabel (D66) van het CPB in november vorig jaar dat ouderen in de nabije toekomst maar hun huis moeten verkopen om hun zorg te betalen (zie http://bit.ly/LDPhST ).
  Je ziet hoe dit soort beleid door ons-kent-ons-cirtuits van vet betaalde adviesraden en aanpalende organen heel zorgvuldig wordt voorbereid en ingemasseerd. Democratisch Nederland!

 4. O, misschien weet niet iedere lezer dat Pia Dijkstra in de Tweede Kamerfractie van D66 zit.

Reacties zijn gesloten.