Elon Musk wil persoonlijke gegevens van Twittergebruikers in de verkoop gooien

Op 29 september treedt het nieuwe privacyreglement van Twitter in werking. Het geeft Twitter het recht om jouw berichten – inclusief je DM’s – en al je gegevens – inclusief telefoon, e-mail en biometrie (bijv. gezichtsscans en oogscans) – te gebruiken om hun AI te trainen en te delen met welke partner dan ook. 

Ook je arbeidsverleden en je opleidingsgegevens zijn niet langer veilig voor de grijpgrage handen van Elon Musk, uiteraard (mede) voor je eigen bestwil:

The company also said it could collect “employment preferences, skills and abilities, job search activity and engagement, and so on” in order to suggest potential job openings to users, to share that information with prospective third-party employers or to further target users with advertising.

Orwell is hopeloos achterhaald. Het grote gevaar voor je privacy komt allang niet meer van de staat, maar van grote (tech)bedrijven die in jouw persoonlijke gegevens primair handel zien.

Tijd om het zinkende schip Twitter definitief te verlaten en over te stappen naar een alternatief als BlueSky of Mastodon. Persoonlijk vind ik BlueSky een stuk gebruiksvriendelijker dan Mastodon, maar eenieder natuurlijk het zijne/hare.

Mocht je nog een extra reden nodig hebben Twitter te verlaten, dan hebben we nog deze tweet van Elon Musk voor je:

Niveautje EJ Bron/Ninefornews/Niburu/Stormfront. Iemand met een functionerend geweten heeft inmiddels niks meer te zoeken op dit naziplatform.

Uitgelichte afbeelding: By FlyingSinger – https://www.flickr.com/photos/flyingsinger/206206248, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10699842