Donald Trump Jr. bereikt nieuw dieptepunt

Donald Trump jr, oudste zoon van dé Donald, heeft op de CPAC, de grootste conservatieve fascistische bijeenkomst op het Westelijk Halfrond, met een smerige uithaal naar John Fetterman, de Democratische Senator van Pennsylvania, een nieuw dieptepunt toegevoegd aan zijn toch al indrukwekkende cv.. 

Fetterman kreeg vorig jaar een beroerte en lijdt sindsdien aan een gehoorstoornis, waardoor zijn hersenen omgevingsgeluiden – waaronder spraak – niet meer goed verwerken. Momenteel verblijft Fetterman in een ziekenhuis waar hij wordt behandeld voor een klinische depressie.

Een normaal mens wenst dat zijn/haar ergste vijand niet toe, maar de Amerikaanse Republikeinen hebben in 2017 al de weinige nog resterende fatsoensnormen door het toilet gespoeld.

Eerder dit jaar betitelde Junior in zijn podcast Fetterman als ‘een plant’ (a vegetable). Naar aanleiding daarvan werd hij ervan beschuldig een ableïst te zijn. Geen  sprake van, volgens Junior. Allemaal van die woke types die dat suggereren. Hij gunt Fetterman best een baan die is toegesneden op zijn resterende intellectuele kwaliteiten:

“Ik zou graag zien dat John Fetterman een goed betaalde baan krijgt Misschien als zakkenvuller in een kruidenierswinkel of … maar is het onredelijk van mij om als burger van de Verenigde Staten van Amerika te verwachten dat een Amerikaanse senator een cognitieve basisfunctie heeft?”


Junior heeft het niet van een vreemde. Hier drijft Senior tijdens de verkiezingscampagne in 2017 de spot met een gehandicapte verslaggever:

 

Uitgelichte afbeelding: By Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America – Donald Trump, Jr., CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=113609872