Althans volgens berichtgeving op RTL nieuws.
Weer een briljant idee van het CDA. Volgens het CDA zou dat miljoenen aan inkomsten zijn voor het Rijk. En een Kamermeerderheid zou het daar mee eens zijn.
Ik probeer me voor te stellen hoe dat in de praktijk uit gaat pakken:
Het goederenvervoer dat nu naar de Rotterdamse haven rijdt, wijkt uit naar de havens van omringende landen. Grensarbeiders laten massaal hun auto’s thuis en nemen de fiets of maken gebruik van een scooter. Toeristen en transitverkeer mijden Nederland massaal. Tankstations verdienen stukken minder, toerisme mist inkomsten en de beoogde inkomsten van deze maatregel blijven uit.
Hoezo de negatieve financiële spiraal verergeren?
De PVV wil nog verder gaan door de kentekens van auto’s uit andere landen op te laten nemen in het kentekenregister.
We hebben het nog niet eens over het handelen in strijd met Europese wetgeving.
Volgens mij betalen mensen in België en Duitsland ook gewoon wegenbelasting.
Dat er een extra vergoeding wordt geëist voor het gebruik van de dure wegen (zoals snelwegen) dmv een snelwegvignet (zoals ook door omliggende landen wordt gedaan) zou geen enkel probleem zijn. Als je in Zwitserland of Frankrijk geen gebruik maakt van de snelwegen dan hoef je zelfs geen vignet te kopen.
Tja.. zo zie je maar weer dat dit kabinet er echt alles aan doet om Nederland in het grootste isolement te krijgen dat je je maar kunt voorstellen en wie betaalt weer uiteindelijk de rekening?
Inderdaad… de burger die al voor alles betaalt!
Ik laat mijn auto lekker thuis als ze dit voor elkaar krijgen en koop echt een scootertje voor mijn woon-/werkverkeer.
Een gastbijdrage van Piet-Ahmet.
pas maar op, voor je het weet maken ze je uit voor klootzak 🙂
#1
weet je wat het is Kaaskop… dat doen ze m’n hele leven al!!! 😀
Zoals het aloude gezegde “schelden doet geen pijn”!
@2
en demoniseren? 🙂
#3
Daar heb ik eigenlijk nooit last van gehad maar als het zou gebeuren… zet mijn grootste smile op…. lach ze keihard uit en ga lekker verder kaaskop!!!!
Zo iemand is de moeite niet waard van ook maar 1 weerwoord! 😀
Ik ben toch zo makkelijk! hahahaha
Het artikel is zeer misleidend omdat het niet om buitenlanders gaat maar om auto’s met een buitenlands kenteken. Het gros van de mensen waar het om gaat zijn daarom Nederlanders die over de grens in Belgie en Duitsland wonen en in Nederland werken. Weinig Roemenen nemen de moeite 2500 km naar Nederland te rijden, als ze voor 50 euro met Wizz AIr met het vliegtuig kunnen gaan.
“Volgens mij betalen mensen in België en Duitsland ook gewoon wegenbelasting.”
Het feit dat je in Belgie al wegenbelasting betaalt is niet relevant, immers die belasting is alleen voor het Belgische wegennet. Je mag die mensen dus best ook nog apart laten betalen voor het Nederlandse wegennet., er is geen sprake van dat je twee keer voor hetzelfde belast zou worden.
#6
Met dit artikel worden inderdaad mensen bedoeld die vanuit het buitenland naar Ned. komen met hun voertuigen! Wellicht anders moeten verwoorden als openingszin maar allez… iedereen snapt het. Een buitenlander die hier in Ned. woont betaald al belastingen!
Ik weet niet of jij het weet beste Jos maar in Nederland betaalt men “HOUDERSCHAPSBELASTING” dwz. dat je betaald voor het feit dat je een kentekenplichtig voertuig op naam hebt staan, al dan niet gebruik maakt van de weg!
En of het relevant is dat er in Belgie en Duitsland een soorgelijke belasting wordt betaald!
Daarmee verkijgt men het recht om op een openbare weg te rijden, ook in Nederland, daar in Nederland immers volgens de wet iedereen met zijn voertuig mag en kan rijden op Ned. wegen die voldoet aan de wettelijke verplichtingen in het land van herkomst!
Zoals jij het stelt zou iedereen die dus vanuit het buitenland met zijn auto naar Ned. komt ook weer verzekering in Ned. moeten betalen! En hier hebben we het nog niet eens over de Europese wetgeving mbt. vrij verkeer van personen en goederen binnen de lidstaten van de EU!
Ik zou zeggen… duik even in de wetgevingen zodat je wel weet waar je het over hebt! Je komt een beetje als D.G. over! 😀
@Piet-Ahmet
“En of het relevant is dat er in Belgie en Duitsland een soorgelijke belasting wordt betaald!
Daarmee verkrijgt men het recht om op een openbare weg te rijden, ook in Nederland, daar in Nederland immers volgens de wet iedereen met zijn voertuig mag en kan rijden op Ned. wegen die voldoet aan de wettelijke verplichtingen in het land van herkomst!”
Als je Duitsland wegenbelasting betaalt geeft je dat het het recht om in Duitsland rond te rijden. Of je dan ook in andere landen mag rondrijden bepaalt de overheid van die andere landen, daar heeft de Duitse overheid juridisch helemaal niets over te vertellen. Dat je op dit moment hier gratis mag rondrijden als je auto in Duitsland staat geregistreerd betekent niet dat de NL-overheid dat niet kan veranderen. Dat is nou juist precies de essentie van het CDA-voorstel.
“Zoals jij het stelt zou iedereen die dus vanuit het buitenland met zijn auto naar Ned. komt ook weer verzekering in Ned. moeten betalen! ”
De NL-wetgever stelt alleen als eis dat je voor ongevallen in Nederland verzekerd moet zijn, maar niet dat je die verzekering perse in Nederland moet afsluiten. Als je buitenlandse verzekering ook geldig is voor Nederland dan is dat dus prima, maar als dat niet gedekt is dan ben je inderdaad verplicht je hier opnieuw te verzekeren.
“En hier hebben we het nog niet eens over de Europese wetgeving mbt. vrij verkeer van personen en goederen binnen de lidstaten van de EU!”
Vrij verkeer van personen en vervoer betekent juridisch niet dat dan ook gratis moet zijn (al eerder bepaald door het Europese Hof). Om die reden kan ik met een algemeen abonnement van de NS ook niet eisen dat ik zonder apart te betalen in Duitsland mag rondreizen. In het NS-tarief zit een heffing voor de infrastructuur in Nederland verwerkt, in Duitsland betaal je dus wel degelijk opnieuw zo’n heffing voor de Duitse infrastructuur.
Jos Schreef:
Die moeten dan toch eersdt de BTW en BPM betalen. Als Nederlander mag je niet met een auto met buitenlandse platen door Nederland rijden. Als je een keer met de auto van je tante uit Brussel chinees gaat halen is de policy dat je een waarschuwing krijgt, maar de tweede keer kan het een serieus dure grap worden, zeker als het je vermogende tante betreft met een dure auto.
Het mag wel als het een auto van de zaak is maar dan alleen zakelijk verkeer (aantoonbaar) en woon-werk verkeer (ook aantoonbaar en kortste route).
Dus het is niet voor nederlanders met buitenlandse platen.
ik moet er trouwens niet aan denken dat alle europese landen hieraan gaan beginnen. Moet ik dan van tevoren betalen, een aanvraag indienen, of stoppen aan de grens om mn belasting te betalen? Volkomen debiel idee. Het is niet eens dat ik niet wil betalen, het lijkt me alleen vreselijk onhandig. (en eigenlijk wil ik eigenlijk ook niet meer betalen dan nodig is)
GJ_ Schreef:
Bij de trein werkt dat toch ook echt zo. Daar betaal je ook overal lokaal infraheffing via je kaartje.
Geen idee wat ik op mn treinkaartje betaal, en dat is prima. Ik koop een kaartje en daar zitten alle kosten in. Gemakkelijk dus. Verder maakt het me niet zoveel uit, ik ben niet te beroerd om belasting te betalen of zo.
Moet ik wel bij zeggen dat ik niet zo’n treiner ben, gewoon omdat het voor mij niet praktisch is. Heeeeel soms naar Schiphol, maar ik vlieg meer vanaf Keulen. En pas voor een klus naar berlijn. Dat was wel geniaal: supercomfortabel, in een ruk naar Berlijn, fijne coupe en bij iedere stoel een stopcontact voor de laptop en zo. Restaurantje aan boord, barretje aan boord, niks mis mee. Beter dan vliegen, alleen een stuk duurder.
@1 Heb ik wat gemist maken ze nu ook al mensen uit voor Klootzak?
Jos, je snapt er niet veel van, dat is duidelijk. Naatuurlijk mag je als Nederlander met een buitenlands kenteken rondrijden!! Zolang je maar niet in Nederland WOONT. Ik woon in Duitsland en rijdt een duitse auto ook in Nederland. Google er eerst maar eens op. Dan zul je het wel zien.